Kristi Hodak: Service Innovation

Vabljeni na naslednje ALUO uho!
V petek, 15. aprila 2016, ob 13.00 v Galeriji Jakopič
gostimo predavanje Kristi Hodak z naslovom Service Innovation.

Kristi Hodak je na UL ALUO diplomirala iz grafičnega oblikovanja, izobraževanje pa nadaljevala na Royal College of Art v Londonu. Tam se je usmerila v Service Design oz. storitveno oblikovanje in na tem področju kmalu začela delovati tudi profesionalno. Med drugim je sodelovala z mednarodnim oblikovalskem studiem Fjord, trenutno kot svetovalka za storitveno oblikovanje dela za Imperial College London, Royal Bank of Scotland ter eno vodilnih slovenskih oblikovalskih agencij, Gigodesign.

V svojem predavanju bo najprej osvetlila pojem storitvenega oblikovanja, področja oblikovanja, ki probleme uporabnikov obravnava holistično ter v interdisciplinarnem pristopu združuje številna različna znanja in sposobnosti (od oblikovanja do menedžmenta). Nato bo spregovorila o svoji londonski izkušnji in specifikah študijskega programa, ki ga je tam obiskovala. Za konec pa bo predstavila tudi svoje najzanimivejše – pretekle in aktualne – projekte.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenjamo jih svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom – ALUO uho.

V času razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost (19. januar – 24. april) se dogodki ALUO uho odvijajo v Galeriji Jakopič, saj koncept razstave vključuje tudi prizorišča za izvajanje ustvarjalnih/pedagoških/obštudijskih dejavnosti v živo.