Igor Prassel: 14 let Animateke

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vabi na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje Igorja Prassla z naslovom 14 let Animateke. Ta petek, 1. decembra 2017, ob 12.45 v Kavarni Moderna, Cankarjeva 15, Ljubljana.

Tik pred začetkom 14. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka bomo gostili soustanovitelja, umetniškega direktorja in enega od producentov festivala Igorja Prassla. Strasten poznavalec filmov, animiranih filmov in stripov je svojo pot začel z vodenjem programa animiranih filmov v Slovenski kinoteki in kot sourednik stripovske revije Stripburger. Danes njegovo delo, poleg vsega povezanega z Animateko, zaznamuje programsko sodelovanje na Svetovnem festivalu animiranega filma Animafest Zagreb ter drugih festivalih filma po svetu. Zadnjih nekaj let je tudi vodja festivala in član programskega odbora Festivala slovenskega filma v Portorožu.

Letošnja Animateka se bo odvila med 4. in 10. decembrom. Na festivalu vsako leto prikažejo cvetober avtorske kratkometražne in celovečerne animacije z vseh koncev sveta. Od ostalih primerljivih festivalov se razlikuje po tem, da v glavnem tekmovalnem programu predstavlja produkcijo iz Srednje in Vzhodne Evrope. Najboljši novi kratki animirani filmi se med drugim potegujejo za nagrado Mladi talent, ki jo podeljuje žirija, sestavljena iz študentov UL ALUO in Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.

FB dogodek

Nova lokacija

V študijskem letu 2017/18 se bomo na dogodkih ALUO uho srečevali v prijetnem ambientu Kavarne Moderna. Ta bo v času dogodkov ponujala poseben, študentskemu žepu prijazen popust na določeno pijačo in prigrizke. Da pa bodo predavanja lahko potekala nemoteno, vse obiskovalce vljudno prosimo, da pravočasno oddajo svoja naročila. Med predavanji postrežba ne bo mogoča.

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že 4. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.