Gorazd Malačič: Kako začeti na svoje

4. dogodek 8. sezone ALUO uho, predavanje Gorazda Malačiča z naslovom Kako začeti na svoje, se je odvil 21. aprila 2022, na UL ALUO, Tobačna 5.

Gorazd Malačič je so-ustanovitelj studia Asobi in ustanovitelj ter kreativni direktor blagovne znamke Tokio. Je alumen Oddelka za industrijsko in unikatno oblikovanje UL ALUO in oblikovalec z dolgoletnimi izkušnjami iz industrijskega oblikovanja, razvoja novih izdelkov, trženja (še posebej znamčenja) in design managementa. Izkušnje je pridobival skozi leta vodenja oblikovalskega studia Asobi, ki je bil na prelomu tisočletja eno redkih oblikovalskih podjetij na slovenskem trgu in ki mu je kljub težavni tranziciji slovenskega gospodarstva uspelo preživeti na trgu, ki ni bil naklonjen oblikovanju in razvoju novih lastnih izdelkov.

Od leta 2011 svoj čas intenzivno posveča razvoju blagovne znamke Tokio, kjer je glavna gonilna sila in odgovoren tako za razvoj in oblikovanje kolekcije, trženje in prodajo kot tudi za razvoj lastne prodajne mreže.

Na praktičnem primeru razvoja svoje znamke je predstavil korake, ki so bili potrebni od osnovne ideje o lastni blagovni znamki in kolekciji izdelkov do uveljavitve na svetovnem trgu premium izdelkov za opremljanje interierja.