Brigitte Borja de Mozota: Predavanje

Vabljeni na prvo ALUO uho v letošnjem študijskem letu, predavanje pionirke upravljanja v oblikovanju dr. Brigitte Borja de Mozota. V petek, 18. novembra 2016, ob 14.30, (le eno uro pred ALUO uho: Casting) v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Dr. Brigitte Borja de Mozota je pionirka na področju upravljanja v oblikovanju (design managementa) in snovalka modela vrednosti »Designence«TM. Predava na magistrski stopnji različnih poslovnih šol po svetu in vodi številne mednarodne delavnice za implementacijo design managementa v podjetja.

Preden je postala direktorica podjetja Designence Design Management and Think Tank, je bila vodja raziskovalnega področja na pariškem College of Art, profesorica za področje managementa na pariški Univerzi Ouest in članica raziskovalnega laboratorija ACTE na Université Paris I Sorbonne. Kot avtorica pa je ustvarila številne mednarodne raziskovalne mreže in revije na področju oblikovanja (EAD, ARD, DMI). Njena knjiga “Design management” je bila prevedena že v 10 jezikov.

Na dogodku nam bo predstavila svoje delo, spregovorila o tem, zakaj vpeljava design managementa postaja vse bolj integralen element poslovnih procesov podjetij, in ponudila nekaj primerov uspešne prakse s tega področja.

Z njenim obiskom se poleg otvoritve sezone ALUO uho 2016/17 začenja tudi naše sodelovanje s Centrom inovativnega podjetništva NLB, v katerem se bomo v tem študijskem letu srečali na več ALUO uho dogodkih.

*Predavanje bo potekalo v angleščini.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenja jih svojim študentom in širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki njihovih delovnih področij ukvarjajo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, združuje pod skupnim imenom – ALUO uho.