Ajdin Bašić in Mitja Miklavčič: CUKRARNA CGP

22. marca 2024 se je odvil deseti dogodek 10. sezone ALUO uho, predavanje oblikovalcev Ajdina Bašića in Mitje Miklavčiča z naslovom CUKRARNA CGP. Potekal je na UL ALUO, Erjavčeva 23.

Njena avtorja sta nam predstavila ozadje nastanka celostne grafične podobe za novo ljubljansko prizorišče umetnosti, Cukrarno.

Ajdin Bašić je bil rojen leta 1978 v Sarajevu. Do leta 2000 je bil sodelavec v Sarajevskem centru za sodobno umetnost kot tudi v njegovem multimedijskem centru pro.ba. Od leta 2001 živi in dela v Ljubljani. Tri leta je bil zaposlen kot oblikovalec v spletni agenciji Parsek, med leti 2005 in 2008 je bil član Grupe Ee. Od leta 2009 deluje kot svobodni oblikovalec, osredotoča se na oblikovanje knjig in katalogov ter spletnih predstavitev za umetnike in kulturne institucije v Sloveniji in tujini.

Mitja Miklavčič, rojen 1978, je grafični oblikovalec in tipograf. V začetku svoje kariere je sodeloval predvsem z oglaševalskimi agencijami v Ljubljani, pozneje med letoma 2003 in 2007 je bil zaposlen kot grafični oblikovalec v studiu Gigodesign. Svojo poklicno pot je nadaljeval v Londonu, kjer je sodeloval predvsem s tipografskimi studii, kot so denimo Fontsmith, House Industries ali Fontshop. Zadnjih deset let vodi neodvisni studio, ki deluje na presečišču tipografije, grafičnega in digitalnega oblikovanja.

 

 


Oblikovanje naslovnice: Žiga Anderlič