16. 4. 2018

Linhartov Matiček

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO)

vabi na odprtje razstave del dodiplomskih študentov smeri Ilustracija

Linhartov Matiček,

ki bo v ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 18.00

v foyerju Male drame, SNG Drama, Erjavčeva 1, Ljubljana.

Dodiplomski študenti 2. letnika smeri Ilustracija UL ALUO so v zimskem semestru študijskega leta 2017/18 kot del učnega procesa izvedli serijo ilustracij po motivih dramskega besedila Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Razstava bo pospremila premiero nove uprizoritve Linhartove komedije v SNG Drami.

Besedilo je po svoji humorni in svobodomiselni naravnanosti blizu študentom, s številnimi komičnimi situacijami, raznovrstnimi prizorišči in prepričljivimi dramskimi osebami pa je tudi odlično izhodišče za snovanje ilustracij. Študenti so poglobljeno analizirali besedilo in razbrali njegov idejni naboj, potem pa angažirano oblikovali vsak svojo likovno interpretacijo komedije in ugotavljali, da več kot dve stoletji staro besedilo odpira vprašanja, ki so aktualna tudi danes, in da tiči v jedru marsikatere šale kritična ost.

Mentorica: doc. Suzana Bricelj

 

Avtorji:

Tjaša Arh, Trina Čuček Meršol, Dunja Derenda, Maja Gorjup, Mariša Jagodič, Živa Oblak, Anamarija Pocrnjič, Žiga Roš, Živa Slabanja, Tjaša Tomc

 

FB dogodek

Razstava bo na ogled pred vsako predstavo v Mali drami (od 19.00 do 20.00) in po njej, od 24. aprila do 11. maja 2018 ter od 1. do 29. junija 2018.

 

 

Ilustracija: Maja Gorjup, Anton Tomaž Linhart: Ta veseli dan ali Matiček se ženi, 2018, svinčnik in akvarel, 2. letnik, dodiplomski študij, smer Ilustracija, predmet Ilustracija III, mentorica: doc. Suzana Bricelj, detajl