Vpis v tečaje ALUO od 1. februarja dalje

Vse, ki se odločate za študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO), vabimo k vpisu v naše tečaje, s katerimi si boste zagotovili najbolj celostno pripravo na preizkuse nadarjenosti na vseh naših oddelkih.

Tečaji pa niso namenjeni samo pripravam za vpis v študijske programe UL ALUO, ampak tudi vsem ljubiteljicam in ljubiteljem umetniških in oblikovalskih praks, ki si želite izpopolniti svoja znanja na teh področjih.

Ponujamo šest različnih tečajev:

1. Tečaj risanja – slikarstvo (pričetek 24. februarja),
2. Tečaj kiparstva (pričetek 24. februarja),
3. Tečaj risanja in slikanja – restavratorstvo (pričetek 3. marca),
4. Tečaj risanja in slikanja – oblikovanje (pričetek 22. februarja),
5. Tečaj oblikovanja vizualnih komunikacij (pričetek 21. februarja),
6. Tečaj industrijskega in unikatnega oblikovanja (pričetek 23. februarja).

Cena posameznega tečaja je 290 €, več informacij najdete na: www.aluo.uni-lj.si/tecaji

 

Naši študenti o tečajih ALUO

Z letošnjimi bruckami in bruci smo se pogovarjali o tem, kakšne izkušnje so si na tečajih pridobili in zakaj bi tečaje priporočili tudi vam.

 

Med najpomembnejše stvari, ki sem se jih naučila na tečaju risanja in slikanja na Svetčevi, zagotovo sodi risanje živega modela, orientacija in delo na večjem formatu. Zelo mi je pomagal tudi kiparski del tečaja. Predavatelji so name naredili dober vtis, saj so nas v kratkem času veliko naučili. Zelo je bilo dobrodošlo svetovanje pri sestavljanju mape in ker so nam razložili tudi, kako potekajo preizkusi nadarjenosti, sem tam naloge lažje izvedla.

Roza, 1. letnik konserviranja in restavriranja

 

Prej sem hodil na gimnazijo. Doma sem velikokrat razmišljal, kako bi kaj narisal ali naslikal, ampak nisem imel prave podlage. Nekaj si zamisliš, pa tega ne znaš narediti. Ko prideš na tečaj, se to spremeni, dobiš prave napotke. Profesorji ti pri delu v ateljeju pomagajo, povejo, na kaj moraš paziti. Dela, ki jih narediš, lahko uporabiš na sprejemnih izpitih. Imeli smo tudi predavanje profesorja Jožefa Muhoviča. On nam je razkril še malo likovne teorije, s katero se bomo kot umetniki spopadali, dobro predava. Vse skupaj je bilo res posrečeno, spoznaš šolo in ljudi. Stavba na Erjavčevi ima dušo.

Lujo, 1. letnik slikarstva

 

Na tečaju industrijskega in unikatnega oblikovanja na Dolenjki so nas pripravljali na inovativno in ustvarjalno reševanje nalog in problemov, kar je bilo pomembno na sprejemnih izpitih, še bolj pomembno pa je pri dejanskem študiju. To sem izkusila že v prvem semestru, ko smo se ukvarjali z glino, materialom, pri katerem moraš sam spoznati njegove prednosti in pomanjkljivosti ter se znajti tudi, ko ne gre vse po načrtu, da je projekt na koncu vendarle uspešen. 

Neža, 1. letnik unikatnega oblikovanja