Tečaj industrijskega in unikatnega oblikovanja

Pripravljalni tečaj industrijskega in unikatnega oblikovanja za vpis v študijski program Industrijsko in unikatno oblikovanje bo potekal ob četrtkih, od 15.00 do 19.00,  v prostorih UL ALUO Oddelka za industrijsko in unikatno oblikovanje, Dolenjska cesta 83, Ljubljana. Pričel se bo v četrtek, 22. februarja 2018.

 

VSEBINE

  • Osnove prostoročnega risanja za 3d oblikovanje.
  • Analiza dejavnikov oblikovanja izdelkov.
  • Oblikovanje 3d teles, osnove gradnje kompozicije, oblikovanje konstrukcije in njene zakonitosti, izdelava maket.
  • Uvod v oblikovanje uporabnih predmetov.

 

PODATKI

 

Prijava, vpis in dodatne informacije

Od 1. februarja 2018 dalje (do zasedbe prostih mest), po e-pošti na tajnistvo.oblikovanje@aluo.uni-lj.si. Prijavnico najdete v priponki spodaj.

 

Pričetek

Četrtek, 22. februar 2018, ob 15.00.

 

Trajanje

Do 10. maja 2018, 44 šolskih ur.

 

Vodja tečaja

mag. Mateja Š. Dimic, univ. dipl. obl.

 

Materiali

Udeleženci bodo potrebovali svinčnike, radirke, papir večji od A3 formata in podlago.

 


Naši študenti o tečajih ALUO

“Na tečaju so nas pripravljali na inovativno in ustvarjalno reševanje nalog in problemov, kar je bilo pomembno na sprejemnih izpitih, še bolj pomembno pa je pri dejanskem študiju. To sem izkusila že v prvem semestru, ko smo se ukvarjali z glino, materialom, pri katerem moraš sam spoznati njegove prednosti in pomanjkljivosti ter se znajti tudi, ko ne gre vse po načrtu, da je projekt na koncu vendarle uspešen.”

Neža, 1. letnik unikatnega oblikovanja, 2016

 

“Če te risanje veseli, te ta tečaj zagotovo prepriča, saj ti ga predstavi kot kombinacijo strasti in načina preživetja. Delali smo zelo podobne naloge kot na sprejemnem izpitu, enak princip, samo drugače postavljeno, druga kombinacija. Konec koncev 4 ure na izpitu hitro minejo in če ne veš, kaj pričakujejo, če se predolgo loviš, ti zmanjka časa.”

Matevž, 1. letnik industrijskega oblikovanja, 2016

 

“Pomagalo je, da smo delali konstrukcijo iz lesa, palic in žice, tako da smo se že na tečaju naučili, na kaj je treba paziti, kje lahko poči palica. Znebili smo se tudi strahu pred postavljanjem večjih konstrukcij.”

Irma, 1. letnik industrijskega oblikovanja, 2016