Tečaj risanja in slikanja – restavratorstvo

Pripravljalni tečaj risanja in slikanja (ter razumevanja barv in modeliranja) za vpis v študijski program Konserviranje in restavriranje likovnih del bo potekal ob petkih, od 16.00 do 19.00, v prostorih Oddelka za restavratorstvo UL ALUO, Svetčeva 1, Rožna dolina, Ljubljana. Pričel se bo v petek, 2. marca 2018.

 

VSEBINE

  • Risanje po modelu – osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje), praktične metode za pomoč pri gradnji risarskega prostora (viziranje), obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta in figure v prostoru (obravnava prostorskih ključev kot so zakonitosti perspektive, usklajevanje razmerij in prostorskih planov, modelacija).
  • Vaje v iskanju izbranih barvnih odtenkov.
  • Vaje v kopiranju barvne predloge.
  • Modeliranje reliefa v glini po mavčni predlogi.

 

PODATKI

 

Prijava, vpis in dodatne informacije

Od 1. februarja 2018 dalje, po e-pošti na dekanat@aluo.uni-lj.si.

 

Pričetek

Petek, 2. marec 2018, ob 16.00.

 

Trajanje

Do 2. junija 2018, 42 šolskih ur.

 

Vodji tečaja

Doc. mag. Gregor Kokalj, akad. slik., doc. mag. Jurij Smole, akad. kip.

 

Materiali

Osnovni material udeleženci dobijo na tečaju.

 


Naši študenti o tečajih ALUO

“Med najpomembnejše stvari, ki sem se jih naučila na tečaju, zagotovo sodi risanje živega modela, orientacija in delo na večjem formatu. Zelo mi je pomagal tudi kiparski del tečaja. Predavatelji so name naredili dober vtis, saj so nas v kratkem času veliko naučili. Zelo je bilo dobrodošlo svetovanje pri sestavljanju mape in ker so nam razložili tudi, kako potekajo preizkusi nadarjenosti, sem tam naloge lažje izvedla.

Pred tem sem se udeležila tudi drugih risarski tečajev, ki niso bili dovolj za pripravo na sprejemni izpit, saj je bil tempo počasnejši in niso pokrili vseh delov izpita. Na tem tečaju pa sem, skupaj z zelo koristnimi tehnikami in nasveti, predhodno spoznala tudi način dela na akademiji, kar mi je pomagalo, da sem se hitreje privadila na zahteve študija.”

Roza, 1. letnik konserviranja in restavriranja, 2016