Tečaj risanja in slikanja – oblikovanje

Pripravljalni tečaj risanja in slikanja za vpis v študijska programa Industrijsko in unikatno oblikovanje ter Oblikovanje vizualnih komunikacij bo potekal ob sredah, od 15.00 do 18.00, v prostorih UL ALUO Oddelkov za oblikovanje, Dolenjska cesta 83, Ljubljana. Pričel se bo v sredo, 21. februarja 2018.

 

VSEBINE

  • Risanje človeškega telesa (figura in portret) za kandidate obeh oddelkov (spoznavanje metod merjenja razmerij, učenje perspektive, raziskovanje svetlobe in sence, gradnja risarskega prostora) – risanje figure je naloga na sprejemnih izpitih oddelkov OVK in IUO.
  • Slikanje tihožitja (osnove barvne teorije, oblikovna in barvna kompozicija, spoznavanje osnov slikarstva) – ena od nalog na sprejemnih izpitih oddelka OVK.
  • Risanje ilustracij (spoznavanje principov ilustratorske naracije, metod stilizacije, različnih ilustratorskih izrazov, karikature, spoznavanje različnih likovnih tehnik) – namenjeno kandidatom za smeri Ilustracija in Grafično oblikovanje (OVK).
  • Risanje za kandidate, ki se želijo vpisati na IUO (perspektiva, konstrukcija prostora, risanje industrijskih predmetov, risanje predmetov unikatnega oblikovanja).

 

PODATKI

 

Prijava, vpis in dodatne informacije

Od 1. februarja 2018 dalje (do zasedbe prostih mest), po e-pošti na tajnistvo.oblikovanje@aluo.uni-lj.si. Prijavnico najdete v priponki spodaj.

 

Pričetek

Sreda, 21. februar 2018, ob 15.00.

 

Trajanje

Do 9. maja 2018, 11 tednov, 44 šolskih ur.

 

Vodja tečaja

prof. mag. Milan Erič

 

Materiali

Udeleženci bodo potrebovali svinčnike 5b, 6b, šilček, oglje za risanje, radirko, krpice za brisanje oglja, pletilko ali tanko leseno paličico dolžine cca 40 cm.

 


Naši študenti o tečajih ALUO

“Tečaj ponuja vsebine tako za vpis na Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje kot za vpis na Oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij. Lahko se bolj posvetiš nalogam na določeno temo ali pa več delaš na risanju modela. Profesor Milan Erič si je vzel čas za vsakega posebej in sproti komentiral naše delo. Lahko si mu prinesel tudi svoja predhodna dela, da ti je povedal, kaj je dobro, kaj bi lahko izboljšal, na čem naj gradiš mapo. Tečaj te pripravi tudi na dejstvo, da se študija ne da narediti z levo roko, da sta samoiniciativa in motiviranost zelo pomembni.”

Tina, 1. letnik fotografije, 2016