Tečaj kiparstva

Pripravljalni tečaj kiparstva (in vpogled v sodobne umetniške prakse) za vpis v študijski program Kiparstvo bo potekal ob petkih, od 15.00 do 18.00, in ob sobotah, od 10.00 do 13.00, v prostorih UL ALUO Oddelka za kiparstvo, Erjavčeva cesta 23, Ljubljana. Pričel se bo v petek, 23. februarja 2018.

Tečaj ni namenjen samo pripravam na preizkus nadarjenosti, ampak tudi vsem ljubiteljem tovrstne umetniške prakse, ki želijo izpopolniti svoje znanje s področja kiparstva.

 

VSEBINE

  • Modeliranje glave po živem modelu.
  • Priprava glinenega izdelka za žganje.
  • Vlivanje v mavec.
  • Komponiranje in montaža kiparskih celot in inštalacij.
  • Obisk ene od razstav v Ljubljani z mentorjem.
  • Seznanjanje s praksami v posameznih letnikih na kiparskem oddelku.
  • Seznanjanje z zgodovino modernističnega kiparstva in s sodobnimi umetniškimi praksami (po izbrani literaturi).

 

PODATKI

 

Prijava, vpis in dodatne informacije

Od 1. februarja 2018 dalje, po e-pošti na dekanat@aluo.uni-lj.si. Število udeležencev je zaradi individualnega pristopa omejeno na najmanj 5 in največ 10 slušateljev.

 

Pričetek

Petek, 23. februar 2018, ob 15.00.

 

Trajanje

Do 14. aprila 2018, 48 šolskih ur.

 

Vodje tečaja

Tečaj vodijo profesorji kiparskega oddelka: prof. mag. Jože Barši, prof. Alen Ožbolt in prof. Matjaž Počivavšek. Tehnološke postopke bo vodil profesor kiparske tehnologije, doc. mag. Metod Frlic.

 

Materiali

Osnovni material udeleženci dobijo na tečaju.

 


Naši študenti o tečajih ALUO

“Na prvo željo sem vpisala Slikarstvo, na drugo Kiparstvo. Sprejemni izpit na Slikarstvu sem opravila že eno leto prej, ko se mi ni izšlo z maturo. Ker sem tokrat vpisala tudi kiparstvo, s katerim nisem imela še nobenih izkušenj, sem se odločila za tečaj. Na tem pa so me tako navdušili, da na preizkus nadarjenosti na Slikarstvu potem sploh nisem šla.

Učil nas je naš zdajšnji profesor Matjaž Počivavšek, ki nam je zelo lepo razložil osnove klasičnega kiparstva. Imeli smo tudi profesorja Jožeta Baršija, ki uči višje letnike. Z njim smo se podali v sodobno kiparstvo. Pri praksi pa smo delali glavo, odlivanje glave v gips, patiniranje v bron…. Odlila sem svojo prvo glavo, ki jo še vedno hranim. Na tečaj sta ljubiteljsko hodili tudi dve starejši gospe, ki sta prav tako uživali.”

Tajda, 1. letnik kiparstva, 2016