Teden Univerze v Ljubljani 2021

Tudi letošnji Teden Univerze v Ljubljani bo zaradi epidemioloških razmer potekal prek spleta. V tednu med ponedeljkom, 29. novembrom, in petkom, 3. decembrom, se bo na spletu zvrstilo sedem sicer tradicionalnih dogodkov. Vse bomo prenašali tudi na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani.

Svečani teden se bo začel v ponedeljek s predstavitvijo najodličnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani.

V torek bo potekala slavnostna seja Senata UL, ki predstavlja osrednji dogodek Tedna Univerze. Na slavnostni seji bodo podeljeni nazivi: častni doktor, zlate pakete, plakete Pro Universitate labacensi in svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam, učiteljem in sodelavkam, sodelavcem.

Sreda bo v znamenju študentk in študentov, saj bodo podeljena priznanja za najboljše študijske dosežke ter priznanja za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

V četrtek bodo podeljena priznanja strokovnim sodelavkam in sodelavcem ter nazive zaslužnim profesoricam in profesorjem.

Petek, rojstni dan Univerze v Ljubljani in največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, pa bo namenjen podeljevanju Prešernovih nagrade študentkam in študentom naše univerze.

Povezave do posameznih dogodkov:

DAN DATUM URA DOGODEK TRAJANJE DOGODKA
Pon. 29. 11. 2021 14.00 Predstavitev najodličnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani Približno uro in pol
Tor. 30. 11. 2021 11.00 Slavnostna seja senata Univerze v Ljubljani (naziv častna doktorica oz. častni doktor, plaketa Pro Universitate labacensi, Zlata plaketa, svečane listine za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce) Približno dve uri
Sre. 1. 12. 2021 11.00 Podelitev svečanih listin za najboljše študijske dosežke Približno eno uro
Sre. 1. 12. 2021 14.00 Podelitev priznanj za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti Približno eno uro
Čet. 2. 12. 2021 11.00 Podelitev priznanj strokovnim sodelavkam in sodelavcem Približno eno uro
Čet. 2. 12. 2021 14.00 Svečana podelitev nazivov zaslužna profesorica in zaslužni profesor Približno eno uro
Pet. 3. 12. 2021 14.00 Slovesna podelitev Prešernovih nagrad študentkam in študentom Približno eno uro