Odprtje razstave Oikonomia

V sklopu praznovanja 70-letnice Ekonomske fakultete (UL EF) se je v Galeriji EF in Mali galeriji EF 19. oktobra 2016 odvilo odprtje fotografske razstave študentov UL ALUO Oikonomia.

Razstavo je odprl glavi tajnik UL EF mag. Tilen Balon. V svojem govoru je poudaril, da je za širjenje duha med študenti potreben drugačen, umetniški vidik, ki je na njihovi fakulteti spodbudil tudi ustanovitev galerije. Ob obletnici se tega vidika še posebej zavedajo, zato so UL ALUO zaprosili za drugačen vpogled v ekonomijo, ki ga prinaša pričujoča razstava.

Za njim je prisotne pozdravila prodekanja UL ALUO izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš, ki je izrazila zadovoljstvo nad širjenjem sodelovanja med obema inštitucijama, tako na umetniškem kot na pedagoškem in obštudijskem področju. Nato je besedo predala še kuratorjema razstave in predavateljema na smeri Fotografija, doc. Petru Koštrunu in Petru Rauchu.

Kot sta pojasnila predavatelja, razstava vključuje dela študentov različnih smeri študija na UL ALUO, ne le študentov fotografije. Zasnovana je kot kolaž različnih pogledov, izhodišč in tehnik na temo oikonomia (gr. skrb za to, da stvari delujejo) v vsakodnevnem življenju, študijskem procesu in akademskem raziskovanju. Dela na eni strani prikazujejo specifične ustvarjalne prakse mladih vizualnih umetnikov in oblikovalcev, na drugi strani pa se stikajo v skupnem pojmovanju širokega področja, ki ga študirajo njihovi vrstniki na UL EF.

Razstava bo predvidoma na ogled do začetka novembra.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Erik Emeršič