Miha Colner: Delovanje rezidenčnih programov in umetniških natečajev

Vabljeni na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje Mihe Colnerja o delovanju rezidenčnih programov in umetniških natečajev. V petek, 21. decembra 2018, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana.

Predavatelj bo pojasnil načine delovanja rezidenčnih programov in ostalih natečajev, ki umetnikom omogočajo snovanje in produciranje umetniških del in raziskav. Pri tem bo predstavil delovanje Ustvarjalnega centra Švicarija (del Mednarodnega grafičnega likovnega centra) v Ljubljani, ki omogoča domačim umetnikom prostor za delovanje in vodi mednarodni program umetniških rezidenc, prav tako pa pripravlja bogat javni diskurzivni program. Na ta način bo skozi predavanje odstrtih (zgolj) nekaj praktičnih vidikov kompleksnega sveta umetnosti.

Miha Colner (1978) je umetnostni zgodovinar, ki dela kot kustos v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) in Ustvarjalnem centru Švicarija. Prav tako je aktiven kot publicist in občasni predavatelj. Živi in deluje v Ljubljani.

FB dogodek

Nova lokacija

V študijskem letu 2018/19 dogodke ALUO uho gosti Galerija Jakopič, kjer smo se UHO-jevci srečevali že v 2. sezoni.

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.