“Brstenje praznine” – natečaj trgovine ART

ART Ljubljana d. o. o. v sodelovanju z UL ALUO razpisuje natečaj za poslikavo logotipa na pročelju trgovine, namenjen študentkam in študentom UL ALUO. Izbrani 3 študenti bodo nagrajeni z umetniškim materialom po izbiri, vsak v vrednosti 500 evrov.

Namen natečaja je pridobiti rešitve za poslikavo napisa (na platno). Izbrani 3 predlogi bodo izvedeni in nameščeni na logotip, vsaj za 3 mesece ali več. Naslov za izvedbo je »Brstenje praznine«.

Natečaj je namenjen zainteresiranim študentkam in študentom vseh smeri UL ALUO, ampak izključno tistim z aktivnim statusom.

 

TEHNIČNA IZHODIŠČA

  • Z razpisom se išče atraktivne in estetsko privlačne rešitve za izvedbo poslikave. Idejne rešitve morajo biti izdelane kot prototipi, v razmerju 1 : 200, v spremni dokumentaciji pa mora biti priložen podroben opis izvedbe: izbor materiala, površinska obdelava in način izdelave (na eni strani A4).
  • Predlog za poslikavo mora biti izdelan iz obstojnih materialov (lahko tudi različnih), vendar na način, da je izvedba kompaktna in jo je možno aplicirati na obstoječ napis.
  • Predhoden ogled napisa je možen vsak dan v času delavnika trgovine v Cityparku.
  • Mere platna so nespremenljive (na sliki spodaj).

  

 

ODDAJA PREDLOGOV

Svoje predloge oddate v zaprti kuverti in jih ne podpisujte, ker bodo komisiji oddani anonimno. V projektni pisarni UL ALUO boste ob oddaji prejeli šifro, preko katere bomo vodili vašo prijavo.

 

ČASOVNI OKVIR

27. in 28. junij 2018: oddaja predlogov v projektni pisarni ALUO, Erjavčeva 23, 2. nadstropje;
2. in 3. julij 2018: izbor in razglasitev rezultatov.

 

KOMISIJA

Strokovna komisija (2 predstavnika ART in 1 predstavnik ALUO) bo presojala izvirnost funkcionalne in konceptualne zasnove, izvedljivost ter estetsko ustreznost.
Člani komisije:

  • Hočevar Barbara, zastopnica in direktorica trgovine ART,
  • Skrt Kaja, zastopnica in direktorica trgovine ART,
  • prof. Milan Erič, UL ALUO.

 

NAGRADE

Komisija bo izbrala tri najboljše predloge, ki bodo najbolj ustrezale estetskim, pojmovnim in tehničnim pogojem natečaja. Avtorjem se izroči nagrada v trgovini ART:
1. mesto: umetniškim materialom po izbiri v vrednosti 500 € bruto,
2. mesto: umetniškim materialom po izbiri v vrednosti 500 € bruto,
3. mesto: umetniškim materialom po izbiri v vrednosti 500 € bruto.

 

Za dodatna vprašanja lahko kontaktirate: projektna.pisarna@aluo.uni-lj.si