Odprte prijave za poletno likovno delavnico za osnovnošolce Ajkec z drobnogledom 2022

UL ALUO ponovno organizira poletno likovno delavnico za osnovnošolce z naslovom Ajkec z drobnogledom – Kako naredimo, hranimo in varujemo moderno sliko, ki bo od 4. do 8. julija 2022 potekala v sodelovanju z Moderno galerijo in v okviru 15. Konservatorsko-restavratorske transverzale.

Vodja projekta: prof. Tamara Trček Pečak, akad. slik.
Idejna zasnova in vodenje delavnic: prof. Tamara Trček Pečak, akad. slik.; mag. Lara Železnik
Strokovni sodelavec: akad. slik. Gregor Kokalj

Ajkčeve likovne delavnice so nastale na pobudo konservatorjev-restavratorjev v letu 2000, saj se je izkazalo, da se mlajše generacije ne srečujejo prav pogosto z vprašanji povezanimi z reševanjem in obstojnostjo umetniških del. Da bi bile vsebine prilagojene otrokom, smo za njihovega sogovornika poklicali na pomoč drobno bitje – Pajkca Ajkca, ki predstavlja simbol konservatorjev restavratorjev.

V letih 2015, 2016 in 2017 smo v sodelovanju z Moderno galerijo pripravili serijo delavnic z naslovom Ajkec z drobnogledom – Kako naredimo, hranimo in varujemo moderno sliko, v katerih smo spoznavali tehnologijo nastajanja modernih umetnin. Delavnice na to temo bomo izvedli tudi v letih 2022–2023, saj bo v novembru 2022 v Moderni galeriji razstava z naslovom Od blizu posvečena prav prikazu konservatorsko-restavratorske problematike modernih in sodobnih umetnin. V sklopu te razstave bo našel svoje mesto tudi Pajkec Ajkec. Dela nastala na letošnjih delavnicah, bodisi poleti ali v sklopu razstave, bodo predstavljana na razstavi Od blizu v zimi 2022/2023. Po končani razstavi bodo otroci lahko odnesli svoja dela domov.

Kje:
Letošnje poletne delavnice bodo potekale na UL ALUO, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana.

Kdaj:
Od 4. do 8. julija 2022 Vsaka od delavnic bo potekala od ponedeljka do petka, od 9.00 do 15.00.
Udeleženci bodo zaradi tehnoloških zakonitosti isti izdelek izdelovali več dni, zato je zaželena prisotnost vseh pet dni.
Mogoč bo prihod ob 8.30, otroci pa bodo lahko počakali na svoje starše do 15.30.

Cene (vključujejo DDV):
160 € (2. otrok 10 % popust, 3. otrok 15 % popust, 4. otrok brezplačno)
20 % popust za Alumne UL (popusta se seštevata)
Opomba: material, orodje, predpasnike, malico in pijačo ter kosilo dobijo otroci na delavnicah.

Prijava:
Prijave sprejemamo do 20. junija oz. do zapolnitve prostih mest, preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.gle/1th5yWQsb1rYJvvu7