Konferenca KDCM “Tehnologija ni dovolj. Kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost?”

V torek, 20. septembra 2022, ob dnevu inovativnosti, vas skupaj s Kompetenčnim centrom za design management in Gospodarsko zbornico Slovenije vabimo na Brdo pri Kranju, na konferenco Tehnologija ni dovolj. Kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost?

Konferenca bo izpostavila design inovacije kot nepogrešljiv pogoj za napredek – tako na ravni podjetja, kot širše, v gospodarstvu in v družbi. Z design inovacijami namreč odkrivamo in naslavljamo “tisto, kar ljudje potrebujemo”, tehnološke inovacije pa premikajo meje “tistega, kar znamo in zmoremo narediti.” Preboji se dogajajo šele, ko oboje povežemo.

Da bi izkoristili njegov potencial, torej design inoviranje ne sme več ostajati spregledano, nekje daleč za tehnološkimi inovacijami. Kot družba in država moramo zagotoviti inovacijski ekosistem, ki učinkovito spodbuja in povezuje različne vire inovacij s skupnim ciljem: povečanjem uspešnosti, odpornosti in prilagodljivosti gospodarstva.

Na konferenci sodelujeta naša pedagoga doc. Miha Klinar, vodja projekta KCDM 3.0, in izr. prof. dr. Barbara Predan.

Program konference najdete v priponki spodaj.
Brezplačno prijavo na dogodek oddate tukaj.

 

 


Projekt Kompetenčni center za design management (KCDM 3.0) združuje tri partnerstva, osredotočena na tri prednostna področja: osnove design managementa, storitveni design in trajnostni design. V združenje je vključenih 55 podjetij in organizacij (tudi UL ALUO), ki so prejela sredstva na Javnem razpisu za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja Kompetenčnih centrov za design management za obdobje 2020-2023. Program financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, nosilni partnerji pa so: NEC Notranjski ekološki center, Cerknica, Gigodesign 3 d.o.o. in CER – Center energetsko učinkovitih rešitev. Sredstva so namenjena usposabljanju osebja na področju design managementa.