Utrinki z odprtja razstave smeri Ilustracija

V Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani je 22. novembra 2016 potekalo odprtje razstave smeri Ilustracija, s katero se tudi v tem študijskem letu nadaljuje ciklus predstavitev oddelkov in smeri študija na UL ALUO v okviru Sveta za umetnost UL.

Razstavo sta tokrat odprla rektor UL prof. dr. Ivan Svetlik in prodekanja UL ALUO izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš. Rektor je pohvalili akademijo, ki novo, svežo in pronicljivo razstavo odpira že slab mesec po sklenitvi vseh dogodkov, povezanih z njeno 70-letnico. To po njegovem mnenju potrjuje dejstvo, da je umetnost večna in da lahko nanjo računamo tudi v prihodnosti. Prodekanja je v svojem nagovoru poudarila raznovrstnost, barvitost, hudomušnost in kritičnost razstavljenih ilustracij ter se zahvalila vsem, ki so pripomogli k postavitvi razstave.

Predavateljica na smeri Ilustracija doc. mag. Marija Nabernik je povedala nekaj besed konceptu razstave in o zgodovini smeri Ilustracija. Gre za eno mlajših smeri na UL ALUO, za vzpostavitev katere je najbolj zaslužen pokojni prof. Zdravko Papič. Tudi ona se je zahvalila vsem sodelujočim in predstavila še ostale mentorje razstave – doc. Suzano Bricelj, asist. Tanjo Semion, asist. Romana Ražmana in doc. mag. Junoša Miklavca.

O delu na smeri Ilustracija je doc. mag. Marija Nabernik med drugim povedala, da se vseh pet mentorjev trudi svoje izkušnje predajati študentom na način, da lahko ti tekom študija razvijajo lasten kreativni pristop, osebni izraz. Ta raznolikost pa je vidna tudi na pričujoči razstavi ter v vseh uspehih študentov Ilustracije, ki se redno uvrščajo v domače in mednarodne selekcije.

Glasbeno popestritev je na harmoniki prispeval Nejc Grm, študent UL AG.

 

Razstava bo na ogled do 20. januarja 2017, vsak delavnik med 16.00 in 19.00 uro. Za dodatne termine kontaktirajte kabinet@uni-lj.si.

Več fotografij z dogodka je dosegljivih tukaj.

 

Foto: Miha Benedičič