Študenti ALUO ustvarili novo podobo FDF

Nova celostna grafična podoba 18. Festivala dokumentarnega filma (FDF) je delo naših študentov grafičnega oblikovanja. Nastala je v okviru natečaja, ki ga je Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) pripravila v sodelovanju s Cankarjevim domom in podjetjem Europlakat.

Študenti UL ALUO so v času študijskega procesa od oktobra do decembra lani sodelovali pri projektni nalogi oziroma natečaju za izdelavo celostne grafične podobe ter oblikovanje vseh ključnih internih in komunikacijskih elementov FDF. S tem jim je bilo omogočeno delo na projektu za konkretnega naročnika, žirija v sestavi članov vseh treh sodelujočih ustanov pa je nato poskrbela za končni izbor zmagovalne podobe, ki bo tudi uporabljena.

Nagrada za najboljšo celostno grafično podobo festivala je bila podeljena petim študentom 1. letnika magistrskega študija grafičnega oblikovanja pod mentorstvom prof. Ranka Novaka in prof. Radovana Jenka. To so Anže Jesenovec, Gregor Makovec, Jan Pogorelec, Peter Primožič in Gašper Uršič, ki jim ob tej priložnosti iskreno čestitamo!

 

18. Festival dokumentarnega filma bo v Cankarjevem domu potekal med 9. in 17. marcem 2016.

 

Na sliki: logotip 18. Festivala dokumentarnega filma; avtorji: Anže Jesenovec, Gregor Makovec, Jan Pogorelec, Peter
Primožič in Gašper Uršič.