Odprte prijave za 3. bienalno srečanje Interdisciplinarnost skozi oči alumnov 2024

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju z drugimi članicami Univerze v Ljubljani in Narodno galerijo organizira tretje bienalno srečanje Interdisciplinarnost skozi oči alumnov 2024: predstavitve konservatorsko-restavratorskih projektov študentk in študentov UL ALUO, UL FA, UL FF, UL FKKT, UL FRI in UL BF, ki bo potekalo 19. novembra 2024 v v Avditoriju Narodne galerije (Prešernova 22, Ljubljana).

Konservatorska-restavratorska stroka je interdisciplinarna, to dokazujejo številni projekti, ki so bili izvedeni tako na UL ALUO kot na drugih fakultetah UL ali v tesnem sodelovanju z institucijami, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino. UL ALUO letos že tretjič organizira dogodek, namenjen predstavitvi študentskih zaključnih nalog, katerih skupni cilj je varovanje, ohranjanje in predstavljanje kulturne dediščine. Poudarek dogodka je na izmenjavi idej, konceptov in povezovanju znanja.

Na dogodku bomo tako združili različne članice UL in predstavili izbor najbolj zanimivih zaključnih del študentk in študentov, ki so bila izvedena v študijskih letih 2021/2022, 2022/2023 in 2023/24. Z dogodkom želimo izpostaviti interdisciplinaren pogled na umetnine, opozoriti na izzive prihodnosti na področju varovanja kulturne dediščine, ki se dotikajo tudi trajnostnih izzivov varovanja.

Študente/alumne vabimo k sodelovanju v obliki kratkih pet minutnih predstavitev zaključnih del, namenjenih širši strokovni javnosti. Tema posamezne predstavitve mora biti povezana z enim od naslednjih področij: izzivi varovanja kulturne dediščine, trajnostni izzivi varovanja, konservatorsko-restavratorske metodologije, predstavljanje kulturne dediščine.


Zainteresirane avtorice in avtorje vabimo, da se prijavijo preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.office.com/e/5uriSE8aW0

Rok za prijavo je 31. avgust 2024. Na podlagi prijave boste obveščeni o izboru in tehnični oddaji predstavitve.

Z morebitnimi vprašanji se obrnite na: lucija.mocnikramovs@aluo.uni-lj.si


 

Naj ideje ne ostajajo zgolj predstavitve, ampak zaživijo med nami. Vabljene_i, da se nam pridružite!

Spletna stran projekta: www.interdisciplinarnost-alumni.aluo.uni-lj.si

 

POMEMBNI DATUMI

  • Rok za prijavo: 31. avgust 2024.
  • Obvestilo o izboru: 5. september 2024.
  • Rok za oddajo PDF predstavitve: 12. november 2024.
  • Predstavitev projektov: 19. november 2024.

 


Na fotografiji: 2. bienalno srečanje Interdisciplinarnost skozi oči alumnov, april 2022; foto: Tine Lisjak