OA 2023: ZASLIŠANJE – pogovor z alumnom Nejcem Trampužem

V sklopu spremljevalnega programa Odprte akademije 2023 bo v petek, 2. junija, ob 11.00 na smeri Fotografija (Dolenjska 83) potekal dogodek z naslovom ZASLIŠANJE, na katerem se bo z našim alumnom fotografije Nejcem Trampužem pogovarjal magistrski študent iste smeri Tine Lisjak.

Z Nejcem bomo poleg mnogih ostalih načeli tudi temo poti klasičnega študenta fotografije, ki zajadra na pot intermedijskega umetnika z močno aktivistično težnjo. Kako tekom študija spoznaš svoje zanimanje in predvsem kako mu samozavestno posvetiš svojo pozornost in ga vzameš za svojega?

Nejc Trampuž (1993, Ljubljana) je večkrat nagrajeni multimedijski umetnik mlajše generacije. Trampuž, ki je razstavljal na desetinah razstav v slovenskem in mednarodnem prostoru, deluje na presečišču multimedijske ter raziskovalne umetnosti, fotografije, tehnologije in okoljskega aktivizma. Njegova dela pogosto vključujejo digitalni in animirani avdiovizualni kolaž z značilno nasičeno estetiko. Trampuž je študiral fotografijo na ALUO, kjer je leta 2016 magistriral s pohvalo za svojo diplomsko nalogo z naslovom Abstrakcija v fotografiji. Leta 2019 je prejel nagrado ALUO za izjemno magistrsko delo z naslovom Napaka kot transformativna metoda, v 2018 pa je preživel semester na izmenjavi na Akademiji VŠVU v Bratislavi.

 


Foto: Jure Gubanc