Na naknadni podelitvi diplomskih listin za leto 2020

14. junija 2022 je v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani potekala naknadna slavnostna podelitev diplomskih listin dodiplomskega in podiplomskega študija UL ALUO za leto 2020, ko zaradi epidemije izvedba ni bila mogoča.

Diplomske listine so bile pred dvema letoma razposlane po pošti, zato smo diplomantkam, diplomantom, magistram in magistrom podelili cvetje. Najpomembneje pa je bilo, da smo se lahko končno tudi v tej zasedbi srečali v živo.

Podeljevanje so vodili prodekanja za študijske zadeve doc. mag. Marija Nabernik, prodekanja za mednarodno sodelovanje doc. mag. Emina Djukić in nekdanji (leta 2020 še aktivni) prodekan za študijske zadeve prof. Domen Fras. Slavnostni nagovor za diplomante in magistre iz leta 2020 pa je imela takratna dekanja izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš. Objavljamo odlomek:

Pred pisanjem nagovora sem ponovno vzela v roke knjigo italijanskega pisatelja in fizika Paola Giordana, ki jo je izdal v letu 2020. V zadnjem poglavju z naslovom Štejemo dneve poudari, da je treba v vsakem dnevu prepoznati njegovo vrednost, oz. razmisliti, kako smo se znašli v teh dveh letih in kako bomo šli naprej. Ob tem sem se spomnila svojih študijskih dni in na nekakšen nerazumljiv način se moram zahvaliti prav tistim profesorjem, ki so me pustili tavati malce v nevednosti, in tako naučili samostojnega raziskovanja in odgovornosti do pridobivanja znanja. Prepričana sem, da smo vas, ne glede na posebni dve leti, opremili s široko paleto znanj, kar dokazujejo vaši izjemni študijski raziskovalni dosežki.

Skušajte pridobljeno znanje preplesti, ga nadgrajevati in vaše izkušnje deliti z nami. Ob tem pa ne pozabite na svoje želje, otroške sanje in načrte za prihodnost. Predvsem pa ne pozabimo na človeške vrednote, skrb za bližnjega in tople objeme.

Drage diplomantke in diplomanti, osebno in v imenu Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani vam iz srca želim vse najboljše na karierni in osebni poti.

 

Foto: Erik Contreras Mencinger