Mali jaz, Egotrip – kratki film študentke ALUO že na 10 mednarodnih festivalih in z 2 nagradama

Kratki film z naslovom Mali jaz, Egotrip, študijsko delo Tyane Rendič, naše dodiplomske študentke smeri Video, animacija in novi mediji, je v začetku junija na filmskem festivalu Golden Femi Film Festival v Sofiji, Bolgariji, prejel Golden Femi Best Student Director, zlato nagrado za najboljšo študentsko žirijo.

Od svoje premiere je bil film, ki ga je Tyana Rendič ustvarila kot brucka, v študijskem letu 2021/22, uvrščen že na 10 mednarodnih festivalov. Prvič je bil nagrajen leta 2022, na 12. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma ENIMATION v Mariboru. Nazadnje, konec meseca junija letos, je Mali jaz, Egotrip zastopal UL ALUO na festivalu Student World Impact Film Festival v ZDA, kjer je prejel nominacijo za najboljši kratki film in častno omembo, organizatorji festivala pa so posneli tudi odličen intervju z avtorico.

Tyani s ponosom čestitamo in ji želimo še veliko uspehov, s tem in nadaljnjimi filmi!

 

 


Mali jaz, Egotrip / Little me, Egotrip, 2022

6 min 37 sek

Opis: Film pripoveduje o osrednjem liku, ki išče izvor svojih težav. Čuti strašno potrebo po krivcu za vse slabe stvari v svojem življenju, saj sam zagotovo ni odgovoren zanje. V iskanju nasprotnika se poglobi v svojo družino, družbo in svetovno vodstvo. Ko v vsem tem ne najde dobrega razloga za svoje težave, se poglobi v naravo in Boga. Ker ne najde razloga za svojo jezo, se hinavščina osrednjega lika stopnjuje. Na koncu ugotovimo, da je vir vsega slabega njegov lastni notranji glas. Vrhunec filma je soočenje s samim seboj.

Režija, scenarij: Tyana Rendič
Igra: Luka Kutnjak
Asistentka produkcije: Laura Škofca
Mentor: doc. mag. Andrej Kamnik
Produkcija: UL ALUO

Film si lahko ogledate na platformi FilmFreeway, kjer so na voljo tudi dodatne informacije.

 


Foto: posnetki s snemanja filma in s podelitve nagrad na Golden Femi Film Festival (osebni arhiv avtorice).