Nejc Prah in Peter Stupica: Koliko naj zaračunam? Cene, ponudbe in vizualne komunikacije

V petek, 9. decembra 2022, se je odvil drugi dogodek 9. sezone ALUO uho, predavanje (+ delavnica) Nejca Praha in Petra Stupice z naslovom “Koliko naj zaračunam? Cene, ponudbe in vizualne komunikacije”. Potekal je na UL ALUO, Dolenjska 83.

Ponovitev in posodobitev zelo koristnega predavanja (+delavnice), ki sta ga Nejc Prah in Peter Stupica prvič izvedla letos spomladi, v sklopu dogodkov “Vse, česar ne učijo v času študija” v organizaciji oblikovalskega studia Ljudje. Tudi tokrat sta predavatelja delila svoje izkušnje dela z naročniki, postavljanja cen, izdelave predračuna, pogajanja glede avtorskih pravic ter drugih pomembnih elementov samostojnega oblikovalskega dela in/ali vzpostavljanja studia. Predavanje je bilo namenjeno vsem študentkam, študentom in ostalim, ki razmišljate o samostojnem delu v polju vizualnih komunikacij.

Oblikovalec in naš alumen Nejc Prah je dodiplomski študij grafičnega oblikovanja zaključil na UL ALUO, magisterij pa na ameriški univerzi Yale. Po študiju se je preselil v New York ter več let delal kot eden od likovnih urednikov revije Bloomberg Businessweek. Leta 2019 se je po 6 letih vrnil v Ljubljano in začel samostojno dejavnost. Dela z domačimi in mednarodnimi naročniki ter je član kolektiva Ansambel. Za svoje delo je prejel več pomembnih nagrad, leta 2020 tudi nagrado Prešernovega sklada za oblikovalske dosežke zadnjih treh let.

Peter Stupica, ki je med drugim na UL ALUO študiral interaktivno oblikovanje, ima več kot deset let delovnih izkušenj na področju vizualnih komunikacij, od vodenja oblikovalskih timov znotraj organizacij do rekrutiranja zunanjih oblikovalcev za posamezne projekte. Zadnjih nekaj let je zaposlen kot vodilni produktni oblikovalec v podjetju Celtra.

 


Grafično oblikovanje: Blaž Rojs