Johann Arens: Klesanje vsakodnevnega

UL ALUO vabi na tretji dogodek 7. sezone ALUO uho,

predavanje Johanna Arensa* z naslovom

Klesanje vsakodnevnega / Sculpting Everyday Life.

V petek, 4. decembra 20, ob 13.00, preko spleta.

Umetnik Johann Arens bo predstavil svoja dela ter spregovoril o načelih in etiki ustvarjanja umetniških del v javnih in prehodnih prostorih (angl. transitory spaces).

 

Johann Arens se je rodil v Aachnu v Nemčiji in magistriral iz likovnih umetnosti na univerzi Goldsmithu v Londonu. Od takrat je prejemal javna naročila ustanov, kot so Arnolfini / Art in Public Realm Bristol, Jerwood Foundation London, Bold Tendences in Kettle’s Yard Cambridge.

British School v Rimu mu je podelila štipendijo za sodobno umetnost, bil je tudi rezident v Fondazione Antonio Ratti, Space London in Rijksakademie v Amsterdamu. Preteklo leto je bil med drugim gostujoči mentor na Royal College of Art London, University of Fine Arts Helsinki Finska, UDEM University of Monterrey v Mehiki, Manchester School of Art in Gerrit Rietveld Academie v Amsterdamu. Leta 2016 je bil nagrajen z Prize for Young Art, ki jo podeljuje Neuer Aachener Kunstverein.

Nedavne razstave: ‘Scenes of the World’, Manifesta13, Marseille (2020) in v  Pump House Gallery, London (2019); ‘Findings on Palpation’, P/////AKT Amsterdam; ‘digital_self’, IMMA Irish Museum of Modern Art, Dublin in IFFR Rotterdam Film Festival (2018); ‘These Rotten Words’ Chapter Arts, Cardiff (2017); ‘Preis für Junge Kunst’ Neuer Aachener Kunstverein, Nemčija (2016); ‘Somatic Matter’, Le Foyer, Zürich in  ’New Acquisitions’, Fondazione Fotografia Modena (2015).

*Predavanje bo izvedeno v angleškem jeziku.

FB dogodek.

 

Kaj je ALUO uho?

»ALUO uho« so gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja 7. sezono. Namenjena so študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.