Tečaj risanja in slikanja – restavratorstvo

Tečaj risanja in slikanja (ter razumevanja barv in modeliranja) za področje restavratorstva bo potekal ob petkih, od 16.00 do 18.30, v prostorih Oddelka za restavratorstvo, UL ALUO, Tobačna ulica 5, Ljubljana. Začel se bo v petek, 1. marca 2024.

 

VSEBINE

 

  • Risanje po modelu – osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje), praktične metode za pomoč pri gradnji risarskega prostora (viziranje), obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta in figure v prostoru (obravnava prostorskih ključev, kot so zakonitosti perspektive, usklajevanje razmerij in prostorskih planov, modelacija).
  • Vaje v iskanju izbranih barvnih odtenkov.
  • Vaje v kopiranju barvne predloge.
  • Modeliranje reliefa v glini po mavčni predlogi.

 

PODATKI

 

Prijava in plačilo:

Na tečaj se lahko prijavite do zapolnitve prostih mest oz. najpozneje do ponedeljka, 19. 2. 2024, izključno preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.office.com/e/cidbDdubvE

Lahko se udeležite več tečajev, če potekajo v različnih terminih; poznejši prehod med tečaji ni mogoč.

Cena posameznega tečaja je 390 EUR z DDV. Ko bomo prejeli prijavnico, vam bomo po elektronski pošti poslali račun, ki ga morate v celoti poravnati najpozneje 7 dni pred začetkom tečaja. Lahko ga plačate na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji ali prek e-banke. Pri plačilu računa navedite pravilen sklic, ki ga boste prejeli na računu.

Tri dni pred začetkom tečaja boste prejeli informacije o izvedbi.

V primeru odpovedi, ki mora biti pisno utemeljena in poslana na naš naslov vsaj 8 dni pred začetkom tečaja, vrnemo 70 % vplačane šolnine v roku 30 dni po prejemu odpovedi, preostali znesek (30 %) zadržimo za administrativne stroške oz. stroške bančne transakcije. Poznejših odpovedi ne upoštevamo.

Če ste se udeležili vsaj 80 % predvidenih ur izbranega tečaja, ob koncu prejmete potrdilo o udeležbi na tečaju Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO).

 

Dodatne informacije: projektna.pisarna@aluo.uni-lj.si

Vodja tečaja: asist. mag. Gregor Kokalj.

Termin in lokacija: petek ob 16.00; UL ALUO, Tobačna 5.
Trajanje: 3 šolske ure, 13 ponovitev (predvidoma do 31. maja 2024), skupaj 39 šolskih ur.
Cena: 390 €
Materiali: osnovni material udeleženci dobijo na tečaju.