11. 5. 2018

Na predavanju Jasona Fulforda in Tamare Shopsin

27. marca 2018 smo v Kavarni Moderna v ljubljanski Moderni galeriji gostili nadvse zanimiva ameriška ustvarjalca ‒ fotografa, grafičnega oblikovalca in založnika Jasona Fulforda in ilustratorko, pisateljico in grafično oblikovalko Tamaro Shopsin.

Na dogodku, ki ga je organiziral Oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO, se je našim študentov pridružilo tudi precej študentov fotografije z Visoke šole za storitve (VIST). Dogajanje je dokumentirala naša študentka fotografije Amadeja Smrekar.

Tamara in Jason sta v predavanju z naslovom Raising frogs for $$$ and arbitrary stupid goals govorila o mišljenju sekvence podob in besedila, strategijah urejanja knjig in vsebinah več svojih projektov. Še pred tem pa je nekaj misli o njunem delu povedal naš predavatelj na smeri Fotografija Peter Rauch.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 

Jason Fulford je gostoval v okviru Javnega razpisa MIZŠ “Krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na slovenskih visokošolskih zavodih v letih 2016-2018” pri predmetih: MA fotografija I,II, III, IV (12); MA fotografija IP I, II, III (2); MA Grafično Oblikovanje I, II, III, IV (2); MA Kiparstvo I, II, III, IV (2); MA Slikarstvo I, II, III, IV (2). Naložbo sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost kulturo in šport RS in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.