Študenti kiparstva ponovno razstavljajo v Arboretumu

V četrtek, 28. junija 2018, se v Galeriji pod arkadami v Arboretumu Volčji Potok odpira razstava del študentov Oddelka za kiparstvo UL ALUO.

Oddelek za kiparstvo UL ALUO ob zaključku študijskega leta že tradicionalno gostuje tudi v Arboretumu. Tokrat se tam predstavlja z 11 kiparskimi deli, ki so jih v študijskem letu 2017/18 izdelali dodiplomski in podiplomski študenti kiparstva pod mentorstvom prof. Alena Ožbolta, prof. mag. Jožeta Baršija, prof. Matjaža Počivavška in doc. mag. Metoda Frlica.

Študentke in študenta so z lastnimi likovnimi izrazi in skozi individualne interpretacije različnih motivov vdahnili življenje različnim materialom (mavcu, kovini, kamnu…). Ti so oživeli v podobah, ki nagovarjajo gledalca, da opazuje, kako so modelirani, kako je obdelana površina in kako barva dopolnjuje estetsko celoto umetnine, ter da opazi tudi sporočilnost, ki jo podajajo njihovi ustvarjalci.

 

Razstavljajo:

Urša Barle, Maja Bojanić, Denis Dražetič, Nika Erjavec, Petra Leskovar Grum, Petja Novak, Tajda Novšak, Matej Strojan, Nina Tovornik.

 

Razstava bo na ogled do 5. avgusta 2018. Vstop je brezplačen, plača se vstopnino v park.

 

 

Foto: Metod Frlic