Promocija doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela

V četrtek, 23. junija 2022, ob 11.00 in 18.0, se bo pred rektoratom Univerze v Ljubljani zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela. Ker želi UL promociji znanosti, umetnosti in doktorskega študija nameniti več pozornosti, je prvič organizirana promocija novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na javnem prostoru, na Kongresnem trgu.

Dogodek bo potekal v dveh skupinah, saj se bodo poleg doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela slovesnosti udeležili tudi dekanje in dekani članic Univerze v Ljubljani, gostje in gosti, mentorice in mentorji, svojci ter prijatelji in prijateljice prejemnic in prejemnikov.

V prvi skupini (ob 11. uri) bodo promovirani doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Slovesnost ob 18. uri se bo začela s podelitvami priznanj za pomembna umetniška dela. Prejemnice in prejemniki prihajajo z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Sledila bo promocija doktoric in doktorjev znanosti z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani.

Program slovesnosti je bil pripravljen v sodelovanju z umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani in Mestno občino Ljubljana. Nastopili bodo študentke in študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, slovesnost bodo povezovali študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, za vizualno podobo slovesnosti pa so poskrbeli študentke in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.