Poletna šola trajnostne dediščine UL: Industrijska dediščina za trajnostno prihodnost: prilagojena ponovna raba

Interdisciplinarni inštitut Univerze v Ljubljani za trajnostno varstvo dediščine, katerega del je tudi UL ALUO, v sodelovanju z združenjem ICOMOS Slovenija in TICCIH Slovenja vabi na tretjo Poletno šolo trajnostne dediščine Univerze v Ljubljani z naslovom Industrijska dediščina za trajnostno prihodnost: prilagojena ponovna raba, ki bo potekala med 26. in 30. junijem 2023 na Fakulteti za arhitekturo (UL FA) in spletno na platformi Zoom. 

Rok za prijavo je podaljšan do 20. junija 2023. Prijavni obrazec

Tema letošnje poletne šole bo, kako celostno interdisciplinarno raziskovati tako materialne ostaline kot nesnovne komponente industrijske dediščine ter jih s prilagojeno ponovno rabo vključevati v sodoben trajnostni razvoj. Iskali bomo odgovore na vprašanja:

  • Zakaj je industrijska dediščina pomembna?
  • Zakaj so območja industrijske dediščine tudi razvojni in regenerativni vir?
  • Kako industrijska dediščina osredinja vključujoče sodelovanje?
  • Kako usmerjati prilagojeno ponovno rabo območij opuščene industrijske dediščine za trajnostno in pravično prihodnost?

Na poletni šoli bodo predavali ugledni mednarodni in slovenski strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vprašanji industrijske dediščine in njene trajnostne prihodnosti. Osrednji predavatelj in mentor bo dr. Miles Oglethorpe, predsednik The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage – TICCIH.

Poletna šola je namenjena študentkam in študentom magistrskega in doktorskega študija ter vsem strokovnjakom, ki se s to tematiko srečujejo v praksi: s področja varstva kulturne dediščine, arhitekture in urbanizma, predstavnikom lokalnih skupnosti in odločevalcem na vseh ravneh v Sloveniji in širši regiji.

Poletna šola bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku prejeli certifikat o udeležbi.

Za udeležbo na poletni šoli bodo študenti, vpisani na magistrske študijske programe, prejeli 3 ECTS (polna udeležba) ali 2 ECTS (delna udeležba – Zoom), študenti, vpisani na doktorski študijski program UL Arhitektura 5 ECTS (polna udeležba) 3 ECTS (delna udeležba – online). Člani ZAPS bodo prejeli za udeležbo 11 točk.

Več informacij

 

Več o programu najdete tudi v brošuri spodaj. Dodatne informacije: trajnostna.dediscina@fa-uni-lj.si