Odprtje umetniškega dela študentov ALUO na Nacionalnem inštitutu za biologijo

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) vabita na odprtje umetniškega dela z naslovom CELLULAE #EDE941 na steni avle novega objekta Biotehniško stičišče (BTS NIB), ki so ga po javnem naročilu izdelali študentke in študenti UL ALUO. Dogodek se bo odvil v četrtek, 1. februarja 2024, ob 11.00 v avli BTS NIB, Večna pot 121, Ljubljana.

Skladno z javnim naročilom »Izdelava umetniškega dela v avli novega objekta BTS NIB« je UL ALUO kot vodilni partner, v sodelovanju z družbo RPS d.o.o., prevzel idejno zasnovo, izvedbeni načrt ter izdelavo in pritrditev unikatnega umetniškega dela.

Opis dela s strani avtoric in avtorjev, študentk in študentov magistrskega študija na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO: »Živa stena odraža odnose med živim in neživim. Gledalčev premik jo oživi in ponudi edinstveno videnje, ki ga ustvari sam. Abstraktne oblike motiva, ki jih ustvarja živ piksel, plešejo s celico in organizmom, ustvarjajo znanstveno-umetniško sintezo. Virtualna razgradnja omogoča poglobljen pogled v neznano, napaka odstira perspektivo.«

 

Avtorice in avtorji: Nia Gombač, Strahinja Jovanović, Tine Lisjak, Hana Podvršič, Eva Popit

Mentorji: prof. Boštjan Botas Kenda, izr. prof. Peter Koštrun, izr. prof. Rok Kuhar, doc. Matej Stupica

Izvedba: Brane Filipič, RPS d.o.o.

Vodja projekta: Mateja Vidrajz, UL ALUO

 

 


Foto: Žiga Gorišek