Odprtje razstave Gozdne živali v podobi

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije se je 11. januarja 2018 odprla razstava Gozdne živali v podobi, na kateri so predstavljena dela študentk smeri Ilustracija in ostale vsebinske dopolnitve gozdne diorame, ki so nastale pri projektu UL ALUO v okviru programa ŠIPK.

Nove vsebine stalne razstave ob gozdni diorami v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so nastale pri projektu Likovna in vsebinska dopolnitev predstavitve gozdnih živali, ki ga je UL ALUO izvedla v okviru programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016 – 2018 (ŠIPK).

Študentke smeri Ilustracija, Nuša Jurjevič, Dora Kaštrun, Eva Margon in Anja Rupar, so v okviru projekta ustvarile znanstvene ilustracije 26 živali. Ostale vsebine so pripravile: študentki smeri Grafično oblikovanje UL ALUO Tina Červan in Ana Lucija Šarić ter študentke Pedagoške fakultete (UL PeF), Ajda Hiti, Ana Obal in Maruša Žirovnik, in študentka Filozofske fakultete (UL FF) Lea Anžur.

Ob odprtju so o sodelovanju na projektu spregovorile direktorica Prirodoslovnega muzeja Slovenije Breda Činč Juhant, koordinatorka projekta Mateja Vidrajz in pedagoška mentorica projekta doc. mag. Marija Nabernik.

 

Razstava ilustracij bo v muzeju na ogled do 29. marca 2018.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Sara Vatovec