Odprtje razstave ALUO 70 INDEKS

18. oktobra 2016 se je v Balkonski dvorani rektorata Univerze v Ljubljani odvil sklepni dogodek praznovanja 70-letnice Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), odprtje razstave ALUO 70 INDEKS.

Odprtje sta pospremila nagovora rektorja UL prof. dr. Ivana Svetlika in dekana UL ALUO izr. prof. Boštjana Botasa Kende. Rektor je v svojem govoru izrazil ponos nad dejstvom, da je akademija tudi za zaključek svojega jubileja izbrala prostore Univerze, in poudaril pomen nadaljnjega povezovanja med obema inštitucijama. Dekan je nato predstavil pričujočo razstavo in ob tej priložnosti izdan katalog ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost, predvsem pa se je zahvalil vsem, ki so prispevali k uspešni izpeljavi celoletnega praznovanja.

ALUO 70 INDEKS je zastavljena kot predstavitev vseh aktualnih predavateljev UL ALUO na razglednicah, iz katerih si vsak obiskovalec lahko sestavi svoj katalog. Na ta način ponazarja raznolikost umetniških praks, poklicev in vsestransko informiranost, ki jim akademija sledi.

Razstava bo na rektorat UL na ogled do 18. novembra 2016.

Več fotografij z odprtja si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Miha Benedičič