Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani

V sodelovanju s fakultetami in umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani ter Mestno občino Ljubljana bomo v sredo, 12. junija 2024, in v četrtek, 13. junija 2024, ob 19. uri, na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze v Ljubljani javno promovirali 320 doktoric in doktorjev znanosti ter podelili 17 priznanj za pomembna umetniška dela.

Dogodek bomo že tretje leto zapored izvedli v središču mesta. S tem si prizadevamo znanost in umetnost približati prebivalkam in prebivalcem ter obiskovalkam in obiskovalcem Ljubljane. “Vsi gostje, pa tudi naključno mimoidoči, lahko začutijo ponos ob izjemnih znanstvenih in umetniških dosežkih novih generacij znanstvenic in znanstvenikov ter umetnic in umetnikov, Ljubljana pa ta dan zaživi v barvah Univerze v Ljubljani, s čimer še bolj povezujemo Univerzo in mesto,” pojasnjuje prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

Slavnostna govorca bosta izr. prof. dr. Barbara Predan z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje(UL ALUO) in prof. dr. Andrej Bauer s Fakultete za matematiko in fiziko (UL FMF).

Program dogodka smo pripravili v sodelovanju z umetniškimi akademijami UL in Mestno občino Ljubljana. Nastopili bodo študentke in študenti Akademije za glasbo (UL AGRFT), z nami bodo tudi študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum UL in študentski akademski pevski zbor Tone Tomšič UL. Slovesnost bodo povezovali študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (UL AGRFT).