Druga stran akademije | večerni obrazstavni dogodek

Z letošnjim večernim obrazstavnim dogodkom ALUO odprte akademije 2024, ki se bo zgodil izven, a v bližini ene od lokacij UL ALUO (v Objektu 2 na Tobačni, 31. maja 2024, od 20.30 dalje) in smo ga poimenovali Druga stran akademije, želimo več pozornosti posvetiti tudi neuradni in neformalni, morda celo spregledani ali humorni plati študijskega obdobja, ki se odvija na ali izven akademije.

Program dogodka je zasnovan kot skupek medvrstniških glasbenih, performativnih in transmedijskih nastopov študentk in študentov UL ALUO. Povezovala ga bosta naša študenta slikarstva Lenča Malec in Valentin Radulović.

 

SODELUJEJO:

  • Mesarija

Ana Malnar in Nejc Zorenč
Tattoo performans je zapis bolečine. Povzročitelj in prejemnik v ritualu samovoljne travme in posledične nirvane.

 

  • Antilopa crkne

Jera Dacar, Ana Hudobivnik, Vesna Markič in Tina Šajn
Mentorja: Irena Rajh, Anže Virant

Nekoč je živel zvonar. Iz dneva v dan in dan na dan in vsak nov dan in tako od in za vedno zvesto opravlja svoje poslanstvo. Saj drugega sploh ne pozna, njegova lastna hrepenenja so mu tuja, stlačena globoko v pozabo. V savani umira antilopa. Zakaj antilopa vedno crkne? Je resnična ali nas s svojo vpadljivostjo nagovarja zgolj v sanjah? Tudi zvonarju se porajajo vprašanja, vseh misli niti ne ujame, zato pa naredi korak, ki ga vodi v neznano.
V teatru objekta se zgodbi prepleteta s pomočjo uporabe kamere.
Predstava je nastala v sklopu projekta ŠtudenTeater. To je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča. V predstavi je uporabljen sintetizator govora eBralec. Za dovoljenje se zahvaljujemo podjetjema Alpineon d.o.o. in Amebis, d.o.o., Kamnik.

 

  • žanžan (Žan Gašperič)

Moj performans združuje različne medije v eno celostno izkušnjo. Verjamem, da z združevanjem glasbe, gibanja, glasu in vizualne umetnosti s strani ene same osebe omogoča popolnoma surov in iskren trenutek, ki ga delita ustvarjalec in občinstvo, razbremenjeno od kakršnihkoli vnaprej predpostavljenih meja. Občasno ta občutek doživim sam, ko me nekaj pripelje v stanje čiste iskrenosti, brez zavestnega razmišljanja. To vizijo, ki jo znova in znova doživljam, bom poustvaril.

 

  • Hannah Koselj Marušič

Pesniški performans iskreno govori o neiskrenem svetu. Sestoji iz avtoričinega filma VSE JE ENO VSE JE VSEENO, umetniškega videa Praznina me lovi in njene poezije.

 

  • Dronišnica

Oskar Kandare, Simon Turnšek in Lan Štokelj Wu
Eksperimentalni avdiovizualni trio ustvarja zvoke z modularnimi sintetizatorji in težkimi ojačevalniki, pri čemer nastajajo gosti droni, ki se spreminjajo v čisti hrup. Odmevajo in odsevajo kaotično zvočno pokrajino naše družbe. Medtem generirane pokrajine, dovzetne za zvočno manipulacijo, vizualno izboljšujejo vzdušje. Povezava med zvočnim in vizualnim ustvarjanjem se osvobaja digitalne sfere in prodira v naš fizični svet.

 

  • Nejc Butenko Praznik, Dan Caf, Enja Grad, Nina Slavec in Benjamin Virk

Si bil kdaj zvečer na koncertu in je tvoj odhod domov prekinil neznanec, s katerim si se ujel in se družil še pozno v noč? Tudi naš band se je tako zbobnal skupaj in od takrat si želimo zbliževati ljudi, tako kot je glasba zbližala nas. V slabem letu nam še ni uspelo razviti distinktivnega stila, ustvarjamo pa z inspiracijo šansona, jazza in indie rocka.

 

  • Samsation

Samsation band sestavljamo trije bratje in bratranec: Leo Samsa (vocals+piano), Rok Samsa (guitar+back vocals), Saša Cej (bass guitar) in Bor Samsa (drums). Povezuje nas ljubezen do hard rock in blues glasbe, tako da je naš sound od zmeraj naravno podoben soundu iz 60ih-70ih.
Z našimi pesmimi skušamo biti nepredvidljivi – po zgledu starih psihedeličnih prog rock komadov.
Z glasbo si prizadevamo manipulirati poslušalčev srčni utrip, poskušamo ga ponesti skozi celotno paleto občutenj, od lahkotnosti do pogosto težjih tonov.

 

  • Haus of Vulva

Patricia in Vera
Vračata se suhi ikoni iz mariborske hiše Vulva in s sabo prinašata modni potres!

 

  • After

Oskar Kandare in Tine Lisjak
Eklektična popotovanja po desertnem meniju; glasbeno-plesni dogodek.

 

  • Pop-up shop Ponjava

Prodaja umetniških del študentk_ov UL ALUO za finančno podporo letošnji razstavi Ponjava (ki se odpre 14. 6. na Vojkovi 85).

 

 


Produkcija: UL ALUO

Programski odbor: Tomo Stanič, Sara Bešlin Vatovec, Alen Ožbolt, študentke in študenti

Celostna grafična podoba: Žiga Anderlič