Delavnica o finančni pismenosti

Vabljeni na zadnje ALUO uho v tem semestru,

delavnico z naslovom

Temeljni koraki do urejenih osebnih in podjetniških financ.

V petek, 26. maja 2017, ob 13.00

v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Poznavanje finančnih zakonitosti doprinese k višji finančni osveščenosti, kar omogoča sprejemanje boljših odločitev, tako v študentskih letih kot pozneje. Zato bomo na zadnjem ALUO uho v tej sezoni poskrbeli za našo finančno pismenost in se izpopolnili v vsem od osebnega poslovanja z banko do ustanavljanja podjetja.

Delavnico smo pripravili z ekipo Centra inovativnega podjetništva NLB, ki nam je v letošnjem študijskem letu prijazno odstopila svoje prostore in skupaj z nami spoznavala raznovrstne ALUO uho predavatelje. Zdaj pa je čas, da spoznamo tudi njih.

 

Delavnica bo potekala v treh delih:

1. KAKO USTANOVIM PODJETJE

Mateja Loparnik Učakar, strokovna sodelavka v Službi za javna pooblastila pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bo predstavila prednosti točke VEM, razlike med s.p. in d.o.o. ter razlike med zaposlitvijo in samozaposlitvijo.

 

2. OSNOVE PODJETNIŠKIH FINANC

Vlasta Grabec, svetovalka področja v Centru inovativnega podjetništva NLB, bo podala nasvete za uspešno podjetniško poslovanje z banko.

 

3. PET KORAKOV DO UREJENIH OSEBNIH FINANC

Snežana Groznik, svetovalka področja v Centru inovativnega podjetništva NLB, bo spregovorila o učinkovitem upravljanju osebnih financ.

 

 

FB dogodek

 

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.

 

Oblikovanje vizualije: Ana Lucija Šarič