Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani se zavezuje, da bo vsem uporabnikom omogočila dostopnost spletišča v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto aluo.uni-lj.si.

 

Stopnja skladnosti

Spletna stran ima dodan vtičnik »UserWay« s katerim omogočamo obiskovalcem, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam. Vtičnik obiskovalcem omogoča spreminjanje: velikosti pisave, kontrasta, razmika besedila, višine med vrsticami, barvni spekter in mnoge druge funkcionalnosti, ki jih še ponuja vtičnik.

Vtičnik zagotavlja skladnost spletne strani z WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.1 AA za izpopolnjevanje standarda SIST EN 301 549.

 

Dostopna vsebina

  • Spletna stran ima prilagojene kontraste.
  • Spletna stran ima jasno strukturo in navigacijo.
  • Spletna stran je prilagodljiva za mobilne naprave.
  • Spletno stran lahko delno upravljamo s tipkovnico.

 

Nedostopna vsebina

Pri spletnih objavah Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v okviru spletišča aluo.uni-lj.si obiskovalcem z različnimi oblikami oviranosti niso v celoti dostopni:

  • Nekateri elementi na spletni strani nimajo vpisanega optimalnega alternativnega opisa. Vpisovanje alternativnega opisa za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme, saj se večina objav nanaša na aktualno dogajanje, ki je že preteklo in ne bi imelo sorazmerne uporabne vrednosti za obiskovalce.

 

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 4. oktobra 2023 na podlagi samoocene.

Izjava je bila nazadnje pregledana 6. oktobra 2023.

 

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na dekanat@aluo.uni-lj.si ali nas pokličete na +386 1 421 25 00.

Odgovorna oseba za tehnično ustreznost spletišča Akademije za likovno umetnost in oblikovanja Univerze v Ljubljani: Klemen Hodžić, IT služba, helpdesk@aluo.uni-lj.si.

Odgovorna oseba za vsebinsko ustreznost spletišča Akademije za likovno umetnost in oblikovanja Univerze v Ljubljani: Sara Bešlin Vatovec, Odnosi z javnostmi, pr@aluo.uni-lj.si.

 

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite neskladnost z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

T 01 555 58 48
E gp.irsid@gov.si