Zora Žbontar: Razstava Future Lights ob 100. obletnici Bauhausa

UL ALUO vabi na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje dr. Zore Žbontar z naslovom Razstava Future Lights ob 100. obletnici Bauhausa. V petek, 13. decembra 2019, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana.

Mednarodna platforma Future Lights in Ceramics povezuje umetnike, kuratorje in raziskovalce na področju keramike ter jim pomaga pri njihovem umetniškem in raziskovalnem delu. Predavateljica bo predstavila načine delovanja skupine in njihovo razstavo, ki je bila del British Ceramics Biennial 2019, z izhodiščem v idejah in vizijah Bauhausa. Z deli sodobnih oblikovalcev keramike, ki kritično in inovativno raziskujejo njeno izdelavo, uporabo in družbeno funkcijo, bo osvetlila nekaj usmeritev Bauhausa, ki so aktualne še danes.

Dr. Zora Žbontar je zaključila doktorski študij na Filozofski fakulteti (UL FF) na Oddelku za umetnostno zgodovino. Zaposlena je v Narodnem muzeju Slovenije na Oddelku za zgodovino in uporabno umetnost. Deluje v slovenski skupini platforme Future Lights in Ceramics.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 6. sezono. Namenjena so študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.