Zora Žbontar: Mednarodne razstave umetniške keramike v Sloveniji

Vabljeni na ALUO uho! V četrtek, 17. marca 2016, ob 13.00 v Galeriji Jakopič gostimo predavanje Zore Žbontar z naslovom Mednarodne razstave umetniške keramike v Sloveniji.

Predavanje se bo osredotočilo na pregled mednarodnih razstav umetniške keramike v Sloveniji od leta 1980 do danes. Predstavljeni bodo kuratorji, razstavljena in nagrajena dela ter konteksti razstav. V zaključku bo poudarek na Mednarodnem trienalu keramike UNICUM, ki poteka v Narodnem muzeju Slovenije. Tematizirane razstave bodo umeščene v kontekst tovrstnih razstav po svetu (British Ceramics Biennial, Premio Faenza, International Ceramics Competition, Mino, International Biennale of Contemporary Ceramics – Vallauris ipd.).

Zora Žbontar je diplomirala iz umetnostne zgodovine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu Humanistika in družboslovje nadaljuje študij umetnostne zgodovine. Piše prispevke s področja umetnosti in kulture, od leta 2013 je zaposlena v Narodnem muzeju Slovenije.