Thierno Diallo: Rogor produkcija, neodvisni pogled na neodvisno proizvodnjo v tovarni Rog 2006-2021

UL ALUO vabi na peti dogodek 7. sezone ALUO uhopredavanje Thierna Dialla:

Rogor produkcija, neodvisni pogled na neodvisno proizvodnjo v tovarni Rog 2006-2021

V petek, 16. aprila 2021, ob 13.00.

Predavanje lahko spremljate preko spletne povezave.

 

V seriji predavanj o delovanju tovarne Rog bo Thierno Diallo imel uvodno predavanje, v katerem bo celostno predstavil ustvarjalno delovanje tovarne Rog in svoje dejavnosti v širšem kontekstu tovarne.

Thierno Diallo (1975) je glasbenik instrumentalist in ustvarjalec glasbe. Slišali smo ga lahko pri različnih zasedbah: Baltazar Big BandStandart in Igrišče, Sex & Violence Orchestra, Sex & Violence Theatre, pozneje FFELT (Filozofska Faculty English Langugage Theatre). Kot avtor glasbe in/ali aranžer in/ali basist je sodeloval pri skupinah Cirkus Klautsky, Ego Malfunction in pri multimedijskem projektu Džumbus, ki združuje film, poezijo in glasbo, pri odrski uprizoritvi poezije Borisa Kandareta, Stekla lisica, in imel več samostojnih nastopov.

Napisal je glasbo za lutkovno predstavo Juri Muri v Afriki in za lutkovno predstavo Zakaj?, obe v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Napisal je in izvajal glasbo za plesno predstavo Eksperiment št. 0. S produkcijsko skupino KUD Ljud je nastopil na Ljubljanskem gradu v okviru prireditve za otroke Zmajevi dnevi in pri pripravi 4 uprizoritev Altrenativne polnočnice za božič 2016. Prav tako je v okviru njihovega programa izvedel več glasbenih delavnic, med drugimi tudi tiste v okviru Ljudovega Laboratorija v Moderni galeriji. Kot prostovoljec je sodeloval v glasbeni delavnici Altre, društva za drugačen pristop do duševnega zdravja.

V sodelovanju z lutkarico Barbaro Bulatović je dela uprizoritve Simplicissimus Simpl 2009, Optična prevara v dveh etapah 2010 in 2011, Ristanc – Hopskotch koprodukcijo, lutkovne delavnice komarjev za otroke idr. Z njo je ustanovil lutkovno glasbeno produkcijo Življenje na nitki, s katero so pripravili predstave: Kekec in kisle cmere koprodukcija, Kekec na Marsu, Kekec in tihi tat, Božička letos ne bo! in Kultura, gnila veja družbe. Prav tako je sodeloval pri dveh kabaretskih produkcijah s skupino Subkomite, redno je sodeloval s Cirkusom pri Koritu pri produkcijah Cirkus Kabare ter na kabaretskih večerih v Cirkusu v Rogu. Izdal predelano zvočno predlogo lutkovne predstave Juri muri v Afriki na CD. Od 2013 do 2018 je sodeloval pri cirkuški produkciji, ki se je najprej imenovala Dislocated Unity, nato pa Rogor Cirkus, v predstavah: WO trilogija, Somiru, Or Or ter pri več krajših točkah; in pri dvakratni izvedbi glasbeno cirkuške delavnice za učence Šole uličnega gledališča v Laborju.

Med delom v avtonomnem centru sodobne ljudske kulture tovarna Rog je vzpostavil Rogor produkcijo, ki se ukvarja s pripravo festivalov, delavnic, koncertov, predstav, z organizacijo in upravljanjem prostorov, s spodbujanjem ustvarjalnosti, medmedijskim pristopom h kreaciji.

 

Predavanje se snema. S klikom na povezavo izražate strinjanje s snemanjem predavanja.