Miloš Kalusek: Montaža – od sekvence do filma

UL ALUO vabi na naslednji dogodek ALUO uho, pogovor z Milošem Kaluskom z naslovom Montaža – od sekvence do filma. V petek, 10. januarja 2020, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana.

Na prvem ALUO uho v novem koledarskem letu se bo naš docent mag. Robert Černelč pogovarjal z vrhunskim in večkrat nagrajenim filmskim montažerjem Milošem Kaluskom, enim ključnih akterjev v ozadju mnogih najuspešnejših slovenskih filmov zadnjih dveh desetletij.

Miloš Kalusek je bil rojen leta 1968 v mestu Chrudim na Češkem. Študij filmske in televizijske montaže je zaključil na filmski in televizijski akademiji FAMU International v Pragi. Tam je spoznal Janeza Burgerja, kar je bil eden ključnih razlogov za njegovo selitev v Slovenijo. Prelomnico njegovega opusa pa gre pripisati obdobju, ko je postal hišni mojster montaže pri neodvisni filmski produkciji Staragara, ki sta jo leta 2003 ustanovila Janez Burger in Jan Cvitkovič.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 6. sezono. Namenjena so študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.