Marko Jevtič: O avtih kot skulpturah s karakterjem

Vabljeni na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje Marka Jevtiča, vodje projektov oblikovanja na področju zunanje oblike vozil pri Škodi. V petek, 4. januarja 2019, ob 13.00 v Projekcijski dvorani Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

Marko Jevtič je eden tistih, ki imajo avtomobile preprosto radi. Ker so del našega vsakdana, pravi, je pomembno, da nam je prav naš avtomobil tudi všeč. In ker oblika med drugim zagotavlja dobre prodajne številke, so oblikovalci seveda pomemben del razvoja štirikolesnikov.

V predavanju se bo najprej osredotočil na predstavitev obsega svojega dela in strukturo vodenja oblikovalskih procesov. Nato nam bo ponudil vpogled v nove tehnologije, ki prihajajo na trg, in tiste, ki so še v razvoju, ter širši pregled procesa sprememb, ki se dogajajo v avtomobilski industriji.

Jevtič je diplomiral na likovni akademiji v Benetkah, podiplomski študij transportnega oblikovanja pa je dokončal na visoki šoli za oblikovanje v Pforzheimu. Nato se je leta 2002 zaposlil v koncernu Volkswagen. Njegove poteze so izrisale Touarega druge generacije ter šesto in sedmo generacijo Golfa. Odkar je presedlal k Škodi, je vtisnil svoj pečat prenovljenemu Yetiju, novi Fabii, konceptu Vision C, Superbu, novi Octavii…

FB dogodek

Nova lokacija

V študijskem letu 2018/19 dogodke ALUO uho gosti Galerija Jakopič, vendar bo tokratno predavanje izjemoma potekalo v Mestnem muzeju.

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.