Jure Mikuž: Do uspeha start-up podjetja z vrhunskim dizajnom

Vabljeni na naslednje ALUO uho, predavanje Jureta Mikuža z naslovom Do uspeha start-up podjetja z vrhunskim dizajnom. Ta petek, 20. januarja 2017, ob 13.00 v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Jure Mikuž je ustanovitelj prvega slovenskega sklada tveganega kapitala RSG Kapital, v katerega so svoj kapital vložila uveljavljena slovenska podjetja, kot so Gorenje, Kolektor, FMR, Instrumentation Technologies itd. Aktivno spodbuja podjetniško kulturo ter redno nastopa kot predavatelj na temo financiranja podjetij in procesa pridobivanja kapitala v Sloveniji in tujini. Preden je prevzel vodstvo družbe RSG Kapital, je bil pomočnik vodje upravljanja sredstev pri KD Group in vodja borznega posredovanja pri borzno posredniških družbah eBrokers ter Poteza BPH.

V svojem predavanju bo spregovoril o dejstvu, da dizajn postaja vse pomembnejši sestavni del poslovnih okolij. V času, ko tehnologija prodira na vsa področja poslovanja podjetij in omogoča vedno hujši boj med konkurenti, je po njegovem mnenju prav izkušnja uporabnika, pa naj bo to uporabnik mobilne aplikacije ali osebnega avtomobila, ključni dejavnik uspeha. V tem kontekstu nam bo predstavil tudi pot novopečenega podjetnika od ideje do uresničitve te ideje v praksi, z vsemi glavnimi mejniki in tveganji, ki se ob tem pojavljajo.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.