José Luis Vicario: Unstable vacuum – tropical Oteiza, a project of artistic identity

Vabljeni na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje Joséja Luisa Vicaria z naslovom Unstable vacuum: tropical Oteiza, a project of artistic identity. V petek, 18. maja 2018, ob 12.45 v Kavarni Moderna, Cankarjeva 15, Ljubljana.

Z nami bo José Luis Vicario, španski umetnik in profesor na Fakulteti za likovno umetnost Univerze v Granadi, ki se tekom svojih številnih mednarodnih sodelovanj že tretjič vrača na UL ALUO. Prvič je bil naš gost leta 2011, ko je na Oddelku za kiparstvo na pobudo španskega veleposlaništva ter v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo (UL FF) in Galerijo Škuc vodil mednarodno interdisciplinarno delavnico Slovenski stol: sedenje kot sodobna metafora.

V tokratnem predavanju se bo osredotočil na nacionalno identiteto in načine, na katere jo umetnik poskuša najti. Analiziral bo idejo vakuuma v delih baskovskega umetnika Jorgea Oteize in njegovo reševanje moderne umetnosti skozi metafizično praznino.

Jorge Oteiza je v tridesetih in štiridesetih letih 20. stoletja veliko časa preživel v Južni Ameriki, kjer je iskal korenine prave umetnosti. Po prvi svetovni vojni in med špansko državljansko vojno se je tam poglabljal v arheološko raziskovanje predkolumbijsko kulturo.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že 4. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

V študijskem letu 2017/18 se na dogodkih ALUO uho srečujemo v prijetnem ambientu Kavarne Moderna. Da pa bodo predavanja lahko potekala nemoteno, vse obiskovalce vljudno prosimo, da pravočasno oddajo svoja naročila. Med predavanji postrežba ne bo mogoča.