Jonas Lund: Moderne rešitve potrebujejo moderne probleme

5. sezono ALUO uho bomo, kot lansko, zaključili s posebnim dogodkom v sodelovanju z Aksiomo – Zavodom za sodobne umetnosti. V sredo, 15. maja 2019, ob 19.00 vas vabimo na predavanje Jonasa Lunda Moderne rešitve potrebujejo moderne probleme, v Projektni prostor Aksiome, Komenskega 18, Ljubljana.

Jonas Lund (1984, Švedska) ustvarja slike, kipe, fotografije, spletne strani in performanse, v katerih kritično razmišlja o sodobnih omrežnih sistemih in strukturah moči nadzora. Njegova umetniška praksa vključuje ustvarjanje sistemov in vzpostavljanje parametrov, ki pogosto zahtevajo angažma gledalca. Rezultat so igram podobna umetniška dela, kjer se naloge opravljajo glede na algoritme oziroma množico pravil.

V predavanju bo raziskoval svojo umetniško prakso in svoj opus z vidika dvojnosti rešitve in problema. Zelo pogosto se tehnološke rešitve, ki jih ponuja elita Silicijeve doline, hitro spremenijo v družbene probleme. Nasprotno pa dela, ki jih proizvaja Lund, lahko delujejo kot problemi za predstavljene rešitve. Raziskoval bo svoj opus v odnosu do te dihotomije in predstavil alternativno naracijo trenutni dogmi.

*Predavanje bo potekalo v angleščini.

Istočasno se bo zgodilo tudi odprtje Lundove samostojne razstave Modern Solutions Require Modern Problems.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti. V študijskem letu 2018/19 je dogodke gostila Galerija Jakopič, kjer smo se UHO-jevci srečevali že v 2. sezoni (in se bomo tudi v naslednji).