Janko Boštjančič: O razvoju Parka vojaške zgodovine

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vabi na prvi dogodek 5. sezone ALUO uho, predavanje mag. Janka Boštjančiča o razvoju Parka vojaške zgodovine. V petek, 14. decembra 2018, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana.

Park vojaške zgodovine Pivka je svojevrsten fenomen – v dvanajstih letih je iz podirajočih se starih vojašnic nastal največji muzejski kompleks v Sloveniji, ki hkrati predstavlja tudi enega večjim vojaških muzejev v tem delu Evrope. Uvodni del predavanja bo namenjen predstavitvi razvoja projekta od same ideje do danes, s poudarki na pridobivanju evropskih sredstev ter pridobivanju eksponatov in njihovi obnovi. V drugem delu bodo predstavljeni posamezni primeri, ki so pri transportu in obnovi predstavljali poseben izziv, zlasti podmornica P-913 in pa nemška vojaška lokomotiva 33-110 iz druge svetovne vojne.

Mag. Janko Boštjančič je po končani srednji gozdarski šoli odslužil vojaški rok, nato je študiral gozdarstvo na Biotehniški fakulteti (UL BF). Po diplomi se je zaposlil na Gozdnem gospodarstvu Postojna, leta 2002 je postal direktor občinske uprave Občina Pivka. Od samega začetka vodi projekt Park vojaške zgodovine, najprej kot direktor občinske uprave, potem kot vodja Lokalnega pospeševalnega centra Pivka, od leta 2016 pa kot direktor Javnega zavoda za upravljanje dediščine in turizem Pivka. Leta 2007 je magistriral na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije.

FB dogodek

Nova lokacija

V študijskem letu 2018/19 bo dogodke ALUO uho gostila Galerija Jakopič, kjer smo se UHO-jevci srečevali že v 2. sezoni.

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.