Irena Predalič: ZHA (Zaha Hadid Architects) z razgledom

Vabljeni na naslednje ALUO uho, predavanje Irene Predalič z naslovom ZHA (Zaha Hadid Architects) z razgledom. V petek, 12. maja 2017, ob 13.00 v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Irena Predalič je že med študijem na Fakulteti za arhitekturo (UL FA) sodelovala pri različnih nagrajenih projektih za arhitekturo in industrijsko oblikovanje, kot sta Bežigrajski dvor in prenova Ljubljanskega gradu. Po selitvi v London leta 2005 se je v podjetju Foster + Partners prvič srečala z velikimi mednarodnimi projekti, pozneje pri podjetju Aedas še s projekti v šolstvu in transportu.

Od leta 2010 je zaposlena v svetovno znanem arhitekturnem biroju Zaha Hadid Architects (ZHA), kjer se je hitro vklopila v način dela in visok standard oblikovanja ter sodelovala že na mnogih projektih za stolpnice, stanovanjske in poslovne zgradbe, hotele in terminale za križarke v ZDA, Egiptu, Dubaju, Saudovi Arabiji, na Slovaškem in Kitajskem.

Na predavanju bo predstavila delo v ZHA in nekatere minule projekte, osrednja tema pa bo gradnja stanovanjske stolpnice One Thousand Museum v Miamiju, projekt, na katerem dela zadnja štiri leta. O posebni exoskeleton konstrukciji te stolpnice snemajo tudi dokumentarec Unbuildable Builduings za Discovery Channel.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.