Igor Šterk: Ustvarjanje filma, storytelling in izzivi pri oblikovanju za film

Vabljeni na naslednje ALUO uho, predavanje Igorja Šterka z naslovom Ustvarjanje filma, storytelling in izzivi pri oblikovanju za film. Ta petek, 16. decembra 2016, ob 13.00 v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Igor Šterk je filmski režiser, ki je kot režiser in scenarist sodeloval pri petih celovečernih igranih filmih ter še nekaj kratkih in dokumentarnih. Za svoje filme je prejel številne nagrade tako doma kot v tujini, njegovi filmi pa so bili prikazani na najpomembnejših svetovnih filmskih festivalih (Benetke, Rotterdam, Karlovy Vary…). Za režijo svojega celovečernega prvenca “Ekspres, ekspres” je prejel nagrado Prešernovega sklada.

V predavanju bo spregovoril o izzivih, ki spremljajo nastanek in realizacijo posamičnega filma. Na podlagi lastnih izkušenj bo predstavil dileme in izzive pri oblikovanju za film – tako v filmu samem (oblikovanje začetne in končne špice, naslova filma) kot pri oblikovanju plakatov in vsega drugega, kar spremlja film v času promocije in distribucije. Navezal se bo tudi na nekatere zanimive primere oblikovanja za film iz svetovne kinematografije.

Trenutno se v kinodvoranah po Sloveniji predvaja njegov novi celovečerni film, triler “Pojdi z mano”, tako da bo lahko iz prve roke predstavil še sveže izkušnje o delu na tem filmu.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.