Eve Sussman in Simon Lee: Dvojniki, sodelovanja in druga namigovanja

Vabljeni na naslednje ALUO uho! V sodelovanju z AKSIOMA – Zavodom za sodobne umetnosti gostimo umetnika Eve Sussman in Simona Leeja.

V četrtek, 5. maja 2016, ob 12.00, UL ALUO, Erjavčeva 23, predavalnica 7.

Dogodek bo potekal v okviru razstave Jack in Leigh Ruby – Incident v avtopralnici (Car Wash Incident), ki bo v Aksioma | Projektnem prostoru (Komenskega 18, Ljubljana) na ogled od 4. maja do 3. junija 2016.

V predavanju z naslovom Dvojniki, sodelovanja in druga namigovanja bosta Eve Sussman in Simon Lee govorila o njunem delu, med drugim o produciranju za Jacka in Leigh Ruby in njun Incident v avtopralnici, Simonovem delu MOTHER IS PASSING. COME AT ONCE., Evinem filmu whiteonwhite:algorithmicnoir in njunem najnovejšem sodelovanju No Food No money No jewels.

Eve Sussman je umetnica in filmarka iz Brooklyna, ki dela neodvisno in v sodelovanju z drugimi, včasih pri Rufus Corporation. Njeno delo vključuje filme, videe, instalacije, kipe in fotografije. Simon Lee je britanski umetnik, ki dela na področju fotografije, videa in instalacij. Za njegovo delo pravijo, da je pogosto »močna metafora za naključni tok zgodovine in nizkotehnološka formalna mojstrovina« (Holland Cotter, New York Times).

Več o obeh predavateljih in o razstavi Jack in Leigh Ruby – Incident v avtopralnici si lahko preberete tukaj.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenjamo jih svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom – ALUO uho.