Amy Suo Wu: Taktika in poetika nevidnosti

Vabljeni na naslednje ALUO uho! V sodelovanju z AKSIOMO – Zavodom za sodobne umetnosti gostimo predavanje Amy Suo Wu z naslovom Taktika in poetika nevidnosti. V torek, 17. januarja 2017, ob 12.00, na UL ALUO, Erjavčeva 23, predavalnica 7.

Umetnica, oblikovalka in pedagoginja Amy Suo Wu se je rodila na Kitajskem in odrasla v Sydneyju. Zdaj živi v Rotterdamu in raziskuje, kako tehnologija, jezik in mediji oblikujejo ljudi in obratno. Njena hibridna praksa, ki temelji na raziskovanju, se ukvarja s tem, kako je mogoče delovati in posredovati na kritične in igrive načine.

V predavanju bo razpravljala o svojih praktičnih in zgodovinskih raziskavah analogne steganografije v odnosu do vprašanja, kako bi le-ta lahko odpravila pomanjkljivosti digitalnega komuniciranja v dobi vsesplošnega spletnega nadzora. Steganografija je oblika skrivne pisave, umetnost in znanost skrivanja vsem na očeh z namenom tajnega komuniciranja.

Dogodek organiziramo v okviru razstave Kolektiv Kandinski (The Kandinsky Collective), ki bo v Aksiomi | Projektnem prostoru (Komenskega 18, Ljubljana) na ogled od 18. januarja do 17. februarja 2017.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.